Kosačky Honda – aké sú ich výhody a ktorú si vybrať?

Kosačky Honda patria na našom trhu k najpredávanejším kosačkám vôbec. Dôvodov je hneď niekoľko. Keďže v BOEL predávame kosačky značky Honda dennodenne, rozhodli sme sa zhrnúť vám ich výhody, porovnanie s ostatnými značkami a podať pomocnú ruku pri výbere. Ak práve premýšľate nad novou kosačkou alebo plánujete kúpiť prvú kosačku vôbec, čítajte ďalej.

kosacka_honda_1

Dozviete sa: 

  • v čom sú kosačky Honda oproti svojej konkurencii lepšie,
  • aké sú inovatívne funkcie a doplnky kosačiek Honda,
  • ako sa zorientovať v kosačkách a ktorú si vybrať.

Výhody kosačiek Honda oproti konkurencii

O tom, že značka Honda už dlhodobo zastáva svoje miesto v predajných regáloch v obchodoch so záhradnou technikou niet pochýb. Existuje totiž hneď niekoľko dôvodov, prečo sa záhradkári, majitelia rodinných domov alebo pozemkov rozhodujú práve pre tieto výrobky. A dokonca nielen tí. Honda so svojim radom šikovných záhradných pomocníkov právom patrí medzi jednu z prvých volieb aj pri výbere kvalitných a spoľahlivých pracovných nástrojov, vrátane kosačiek, pre profesionálov. 

Aké sú výhody kosačiek Honda, ktoré ich odlišujú od konkurencie?

Kvalitné motory a odolnosť 

Značka Honda je vo všeobecnosti známa spoľahlivými a taktiež dostatočne výkonnými motormi. To sa odráža aj na porovnaní kosačiek s konkurenčnými značkami. Na výrobu motorických častí využívajú najnovšie technológie a taktiež odolné materiály, vďaka čomu sú kosačky Honda spoľahlivým pomocníkom každého záhradkára. Bonusom naviac je dlhá životnosť, čo ocenia najmä tí, ktorí dosiaľ nenašli kosačku, ktorá by im slúžila roky.

Inovatívne nápady pre jednoduchšie používanie 

Značka Honda kladie veľký dôraz na inovácie, ktoré sa snaží pretaviť do svojich výrobkov. A kosačky nie sú žiadnou výnimkou. Mnohé z nich sú vybavené pokročilými technológiami. Príkladom je samoúčinná regulácia otáčok pre efektívnejší chod kosačky, rýchle a šikovné elektronické štarty a možnosti mulčovania. Jedným z benefitov, ktorý si mnohí majitelia najnovších kosačiek Honda pochvaľujú, sú systémy pre riadenie trávnika, ktoré zabezpečujú rovnomerný záber kosačky.

Efektivita a výkon kosačiek Honda 

Možno to znie na prvý raz ako sci-fi, ale aj kosenie môže byť efektívnejšie. Najmä, ak sa vývojári kosačiek zamerajú na nože. V prípade kosačiek Honda ide o vyladenú optimalizáciu a nastavenia nožov pre maximálne efektívne strihanie trávy bez zbytočného namáhania motora.

Odolnosť voči opotrebeniu 

Už vyššie sme spomenuli, že životnosť kosačiek Honda je v porovnaní s konkurenčnými značkami výrazne vyššia. Dôvodom sú materiály, ktoré konštruktéri pri vývoji nových modelov kosačiek navrhujú. Telá kosačiek sú vyrobené z lisovanej ocele s práškovou povrchovou úpravou, z odolných polymérových materiálov (v prípade rady HRX) či dokonca hliníkovej zliatiny (rady kosačiek HRH a HRD). Pomocníci na úpravu trávy tak nielen dlhšie vydržia, ale sú aj odolnejší voči opotrebeniu alebo prípadnému poškodeniu. 

Jednoduchá obsluha a údržba 

V značke Honda sa sústredia nielen na predaj, ale taktiež o starostlivosť o zákazníka a následný servis či opravy kosačiek. Vsádzajú na nenáročnú konštrukciu, vďaka ktorej je rutinná starostlivosť o kosačky jednoduchá aj pre laikov alebo domácich majstrov. Zároveň vo svojich autorizovaných servisných strediskách ponúkajú odborné poradenstvo a dostupné náhradné diely

Široká ponuka kosačiek Honda 

Ak by ste náhodou mali strach, či nájdete kosačku vhodnú práve pre vás, pri značke Honda sa s ním môžete nadobro rozlúčiť. Vo svojom portfóliu kosačiek má naozaj širokú ponuku záhradných strojov pre menšie záhrady a nenáročné trávniky, ale taktiež rozsiahle trávnaté plochy (aj s nie príliš jednoduchým prístupom) s profesionálnymi nastaveniami. 

Príslušenstvo a doplnky Honda 

Aj v prípade kosačiek Honda platí, že výrobca myslel aj na vylepšenia alebo rozšírené možnosti, vďaka ktorým sú kosačky účinnejšie a ich ovládanie je jednoduchšie. Vďaka príslušenstvu, ako napríklad batériám pre aku kosačky Honda alebo rôznym doplnkom sa kosačky stávajú nenahraditeľným pomocníkom pri pravidelných záhradných úpravách, ktorý je pripravený zasiahnuť kedykoľvek potrebujete.

Kosačky Honda – aká je ich cena?

V porovnaní s niektorými predajcami sa môžu javiť Honda kosačky ako náročnejšia vstupná investícia. Kto sa však v záhradnej technike orientuje už vie, že obstarávacia cena nie je vždy jediným rozhodujúcim parametrom pri kúpe. Napríklad aj novej kosačky. Vyššia cena v prípade kosačiek Honda odráža kvalitu a najmä spoľahlivosť, odolnosť a životnosť kosačky. Alebo je pre vás lepšou voľbou investovať každú druhú sezónu do menej kvalitnej kosačky, ktorú sa neoplatí ani servisovať? 

Funkcie kosačiek Honda, ktoré si obľúbite 

Každý výrobca kosačiek má svoje know-how, ktoré si stráži ako oko v hlave. Výsledkom je komfortnejšie používanie, efektívnejšie výsledky a nádherný trávnik, ktorý je napokon vizitkou nielen majiteľa, ale aj kosačky v kombinácii so správnou starostlivosťou o trávnik. Ktoré funkcie stoja v prípade kosačiek Honda rozhodne za zmienku?

Vlastnosti a doplnky Honda pre efektívnejšie kosenie 

Automatický sytič 

V prípade benzínových kosačiek Honda je zaujímavým doplnkom automatický sytič, ktorý dokáže ušetriť nejaké to euro a taktiež emisiu, keďže optimalizuje palivo pri používaní kosačky. 

Zastavenie nožov v naštartovanom móde

Ak chcete zastaviť pohyb nožov, je bežnou praxou, že kosačku zastavíte. V prípade kosačiek Honda to neplatí. Vďaka brzde a spojke noža Roto Stop® nie je potrebné po každej pauze kosačku opäť naštartovať.

Rýchly elektrický štart 

Zabudnite na zdĺhavé štartovanie a nekomfortné zapaľovanie. Pomocou elektrického štartovania, ako alternatívy k tomu ručnému, sa kosačka rozbehne ako na povel.

Doplnok pre pruhovaný trávnik 

Túžite po katalógovom trávniku ako z futbalového štadióna? V tom prípade sa vám bude páčiť vylepšenie v podobe zadného valca. Okrem lepšej stability kosačky je to práve on, kto vytvorí efektné pruhy po kosení.

Tichý režim kosačky 

Kosenie v nedeľu ráno rozhodne nie je to, čo by vaši susedia radi počúvali. Ak potrebujete kosačku stíšiť, v prípade Hondy to nie je žiaden problém. Vďaka funkcii tichý režim to ide dokonca o 5 dB.

Nadupaná prevodovka kosačiek Honda 

Pohon SMART Drive® si zamilujete 

Pre citlivejšie kosenie okolo obrúb záhonov alebo iných prekážok si vyberajte kosačky Honda s funkciou SMART Drive®. Vďaka nej môžete využiť jemné a detailnejšie ovládanie pomocou končekov prstov.

Kosenie rovnakou rýchlosťou 

Druhou funkciou, ktorá spríjemní kosenie, je SELECT Drive. Je akoby malým tempomatom vo vozidle. Pomocou prepínača si vyberiete konštantnú rýchlosť kosenia bez toho, aby ste ju regulovali

Rýchlosť pod palcom 

Prevodovka v kosačkách Honda je hydrostatická. Znamená to, že môžete regulovať jej rozsah pohodlne a plynulo tak, ako vám vyhovuje alebo si potreby terénu či charakter trávnika vyžaduje.

S kosačkami Honda je mulčovanie plne vo vašich rukách 

Systém dvojitých nožov Micro Cut 

Dva na sebe uložené nože (s presne navrhnutým odstupom) dokážu nasekať trávu na drobný mulč ešte detailnejšie. Môžete tak získať naozaj kvalitný mulč alebo efektívne ušetriť miesto v zbernom koši.

Selektívne mulčovanie prepnutím páčky 

Pomocou jednoduchého nastavenia si môžete vďaka funkcii selektívneho mulčovania VERSAMOWzvoliť, či chcete pokosenú trávu zbierať do koša, mulčovať alebo vyhadzovať.

Nie je to len buď – alebo  

S kosačkami Honda s funkciou variabilného mulčovania sa nemusíte rozhodovať, či budete trávu zbierať alebo mulčovať. Vyberáte si zo 7 režimov podľa toho, v akej miere trávnik zamulčujete a akú časť trávy vyzbierate. 

Ako si vybrať kosačku Honda? 

Jedným z parametrov výberu pri kosačkách je veľkosť (rozloha) trávnika. Podľa nej sa možno aj ľahšie zorientovať v otázke, ktorá z kosačiek Honda by bola pre vaše potreby najvhodnejšia. 

BOEL RADÍ: Ak si vyberáte kosačku po prvý raz, neprehliadnite náš článok, v ktorom sme zhrnuli 8 otázok, ktoré by ste si prek kúpou kosačky mali položiť.

Kosačky Honda pre malé trávniky 

Ak je rozloha trávnika menšia, približne 500 – 600 m2 a terén nie je obzvlášť náročný (kopec a podobne), siahnite po ľahko ovládateľných kosačkách, s ktorými nebudete mať problém prekĺznuť ani pomedzi stromy či inú výsadbu. 

TIP NA KOSAČKU: 

IZY-ON 416 

HRG 416

Boel TIP: 

Akumulátorová kosačka Honda HRG 416 XB

Kosačky Honda pre stredne veľké trávniky (H3)

Pre väčšiu rozlohu trávnika od 600 – 1200 m2 sa poobzerajte po vyššej triede kosačiek Honda, kde s nárokmi na plochu stúpa aj výkon kosačky a možnosť jej presnejšieho manévrovania. Žacie nože by mali mať približne 46 centimetrov.

TIP NA KOSAČKU: 

IZY-ON 466

HRG 466

HRX 476

HRX 476 CORDLESS

Boel TIP:
Benzínová kosačka s pojazdom Honda HRG 466 SKEH

Kosačky Honda pre veľké trávniky 

Rozloha trávnika, ktorá presahuje 1200 m2 si vyžaduje skutočný výkon. Žacie nože s rozpätím približne 53 centimetrov zaručia efektívne kosenie rozsiahlej plochy a taktiež šetria čas, ktorý koseniu budete venovať.

TIP NA KOSAČKU: 

HRN 536

HRX 537

Boel TIP:
Benzínová kosačka s pojazdom Honda HRN 536 VY

Kosačky Honda pre profesionálov 

Ak vaše potreby presahujú nároky bežnej záhrady, je rozhodne na mieste poobzerať sa po rade kosačiek Honda, ktorá je určená pre profi používanie. Príkladom je kosenie ihrísk, parkov alebo podobných plôch. Kosačky spĺňajú aj najnáročnejšie požiadavky a uľahčujú prácu v maximálnom merítku. 

TIP NA KOSAČKU: 

HRS

HRD

HRH

UM

Boel TIP:
Benzínová kosačka s pojazdom Honda HRD 536K QX

Kosačky značky Honda rozhodne majú čo ponúknuť pre každého, kto sa chce o svoj trávnik starať s čo najlepšími výsledkami. Nielen krásny a zdravý trávnik, ale aj efektívne strávený čas kosením, sú rozhodne veci, ktoré každý majiteľ rodinného domu či záhrady rád zváži. Ak sa vám však aj napriek týmto informáciám nepodarilo nájsť kosačku Honda, ktorá by vyhovovala vašim nárokom, prípadne máte viac otázok, neváhajte nás kontaktovať.