Záhradné traktory - Solo by AL-KO

 

Nemecký dizajn a rakúska výroba, to sú produkty záhradnej techniky od spoločnosti AL-KO, ktoré sú známe svojou kvalitou, pohodlím a spoľahlivosťou. Predstavíme vám záhradné traktory AL-KO, radu Solo by AL-KO, ktorá je vyššou a teda výkonnejšou radou traktorov daného výrobcu. Dá sa povedať, že ide o kráľovskú triedu s mnohými prvkami, bezpečnosťou a pohodlím.

Záhradný traktor AL-KO je vhodný na pokosenie veľkých trávnikov a navyše je možné ho rozšíriť o prídavné komponenty a použiť ho napríklad na prepravu nákladov. Vďaka svojej robustnosti sa vyznačuje tiež dlhou životnosťou a aj v ťažkom teréne ponúka najvyšší jazdný komfort.

V rámci tejto rady je v ponuke veľa variantov s rôznou výbavou, so šírkou záberu od 92 cm až po 125 cm a s jedným alebo dvoma valcami.

 

Samotný výrobca uvádza tieto výhody:

  • 4-taktné motory so silným ťahom
  • veľký zberný kôš s ľahkým vyprázdňovaním – s akustickým signálom naplnenia
  • nízka nástupná plocha a dostatok miesta pre nohy
  • široké pneumatiky pre optimálnu trakciu šetriacu trávnik
  • hrdlo palivovej nádrže z vonkajšej strany
  • pedále pre jazdu vpred a vzad umiestnené vedľa seba

 

Ďalším znakom kvality záhradných traktorov AL-KO je robustný rúrkový rám, s ktorým dosiahnu najvyššiu stabilitu a tie najlepšie jazdné vlastnosti. Vďaka tomu je ich šofér aj v ťažkom teréne vždy v bezpečí a pohodlí. Nízke ťažisko minimalizuje riziko prevrátenia a umožňuje kosenie záhradným traktorom dokonca aj na svahoch.

Svoj vysoký výkon a rýchlosť záhradný traktor AL-KO dosiahne vďaka extra širokým pneumatikám v kombinácii s 1- alebo 2-valcovým 4-taktným motorom. So silnými led svetlometmi dokáže pracovať aj za súmraku, čo je výhodou.

Poďme sa bližšie pozrieť na konkrétne modely.

Rider solo by AL-KO R 7-65.8 HD je vhodný na menšie, členité záhrady. Je obratný a ľahko ovládateľný. Má centrálne nastavenie výšky kosenia a výhodou je, že jeho celková šírka je iba 80 cm.  Má prehľadne usporiadané ovládacie prvky. Vyprázdnenie koša je ľahké, s pomocou teleskopickej tyče s akustickou signalizáciou naplnenia. Prevodovka je na tomto modeli bezstupňová hydrostatická, ovládaná pedálom. Šírka záberu je 62 cm, pričom výška strihu je nastaviteľná v 4 polohách, medzi 24 - 75 cm. Objem valcov je 223 cm3, výkon je 4kW.   

 

zahradny traktor SOLO BY AL-KO RIDER PREMIUM R7-65_8 HD

 

 

Záhradný traktor SOLO BY AL-KO T 20-105.6 HD V2 sa môže pochváliť šírkou záberu 105 cm, vďaka čomu je kosenie rýchlou záležitosťou. Vďaka tempomatu je zas rovnomerné. Má sériovo zabudovanú tyč nárazníka a liatinovú os. Navyše, kosiace zariadenie je uložené v guľôčkových ložiskách, s minimálnymi vibráciami, so silným 11,3 kW motorom. Samotný stroj je široký 110 cm, dlhý 256 cm. Je ideálny na rýchle kosenie veľkých záhradných plôch.

 

zahradny-traktor-solo-by-al-ko-t-20-105_6-hd-v2-29

 

Najpredávanejším modelom je u nás solo by AL-KO T15-95.6 HD A. Je to základný model so skvelým pomerom cena/výkon. Výška kosenia sa dá nastaviť až v 7 polohách, a to od 30 mm do 90 mm. S kosiacim zariadením so šírkou 95 cm s dvoma nožmi dokáže efektívne kosiť aj veľké záhrady a navyše, v zime ho možno premeniť na pomocníka pri odhŕňaní snehu.

 

Robustný rám z C-profilu, odolný proti skrúteniu, spolu s kosiacim zariadením uloženým v guľôčkových ložiskách a s minimálnymi vibráciami, je zárukou dlhej životnosti tohto modelu. 20” zadné kolesá napomáhajú bezproblémovému pohybu v každom teréne a na každom povrchu. Pohodlné a nastaviteľné sedadlo, hydrostatická prevodovka, pohon na benzín, výkon 7,7kW. Tieto a ďalšie vlastnosti si viete bližšie preštudovať na stránke tohto modelu.

 

zahradny-traktor-solo-by-al-ko-t-15-95_6-hd-a-70

 

V našej ponuke je viacero modelov tejto značky, môžete si ich pozrieť na tejto adrese a v prípade otázok nás neváhajte kontaktovať, radi vám pomôžeme s výberom.