Servis záhradnej techniky: Prečo je dobré si dať skontrolovať všetko náradie a stroje pred sezónou?

 

Záhradná technika si vo väčšine prípadov počas zimných mesiacov odpočinie, podobne ako príroda. Ak však chceme prístroje znovu dobre uviesť do chodu na jar, vyžaduje si to správnu starostlivosť na konci sezóny a pred jej spustením.

Prístroje nestačí po sezóne vyčistiť a odložiť do jari. Či už ide o kosačky, krovinorezy, motorové píly alebo inú záhradnú techniku, potrebná je kontrola jednotlivých častí prístroja, hladiny oleja, zapaľovacej sviečky, kontrola a dotiahnutie skrutkových spojov, klinového remeňa, pojazdu a ovládacích prvkov. Je potrebné skontrolovať tiež otáčky motora, funkciu bezpečnostnej brzdy atď.

 

Prečo je dobré zaniesť svoju záhradnú techniku do servisu a neurobiť si prehliadku a “domáci servis” svojpomocne?

Pravidelnými kontrolami predĺžite životnosť svojej techniky a čo je dôležité, zároveň tak zabezpečíte včasné odhalenie prípadných skrytých závad, ktoré by v prípade zanedbania mohli v budúcnosti znamenať vyššie náklady na opravu, prípadne nutnosť kúpiť nový stroj.

Profesionálne servisy disponujú technikou na detekciu chýb a závad, ktoré by ste na záhradných strojoch v domácej dielni nemali ako odhaliť.

Najlepšie je realizovať servis záhradnej techniky na mieste, kde ste daný prístroj aj zakúpili. Môžete sa spoľahnúť, že danému stroju miestni technici rozumejú, vyznajú sa v rôznych otázkach spojených s jeho fungovaním, a navyše nemajú problém s dodaním náhradných dielov. 

 

Kedy je ideálny čas?

Obdobie mimo sezóny je najvhodnejší čas odovzdať svoje prístroje do rúk odborníkom, pretože záujem o servis záhradnej techniky je tesne pred sezónou vysoký a môže sa predĺžiť čas čakania na vybavenie vašej zákazky. Váš trávnik môže zatiaľ narásť neželaným spôsobom. 

 

V spoločnosti Boel zabezpečujeme servis záhradnej techniky viac ako 20 rokov. Naši servisní mechanici si poradia s opravou všetkých typov záhradnej a lesnej techniky od elektrických čerpadiel až po záhradné traktory a malotraktory.

 

Disponujeme dielňou o rozlohe viac ako 70m2, kde sa realizujú servisy a generálky motorov, vyrovnávanie hriadeľov pri náraze kosačky, čistenie ultrazvukom karburátorov a palivových sústav ai. Bežne vykonávame servisné prehliadky, pred a posezónne údržby, brúsenie reťazí či nožov…

Zaoberáme sa aj servisom pre stroje staršej výroby ako napríklad motory Agzat, Vari, Terra, PA, Diamont, či Robi, kde vieme zabezpečiť výbrus valca, aj kompletnú generálku. Rovnako robíme aj opravy prevodoviek T-20, DSK 317, AKY.

 

 

Servisované značky

 

 

Servis záhradnej techniky sa robí na našj prevádzke vo Veľkom Kýri, avšak zberné miesto je v Nitre. Po oprave sú stroje opäť prevezené z Kýru do Nitry, kde boli prijaté. Ukončenie opravy sa oznamuje telefonicky alebo SMS.