Malotraktor AGZAT - spoľahlivý pomocník

 

Máte väčší pozemok a potrebujete viacero prístrojov záhradnej techniky? Rozmýšľate nad tým, ako to zefektívniť? Ideálnym riešením pre vás môže byť malotraktor. V nasledujúcom článku vám predstavíme vlastnosti výrobku AGZAT.

Malotraktor AGZAT je viacúčelový pomocník v záhrade a na poli. Tvorí stavebnicový systém malej poľnohospodárskej, záhradnej a komunálnej mechanizácie. To znamená, že sa na neho dajú pripojiť rôzne typy príslušenstva vďaka čomu má rôzne spôsoby využitia: orba, sadenie, vyorávanie, preprava, kultivácia, kosenie, odhŕňanie, či údržba cestných komunikácií.

 

Ide o produkt slovenského výrobcu Hriňovské strojárne a.s., ktorý sa pýši jeho originalitou a kvalitnou konštrukciou. Ako uvádza, je to “originál medzi malotraktormi,” s “rokmi overenou kvalitou.”

 

Malotraktor AGZAT je výkonný a spoľahlivý stroj s minimálnou poruchovosťou, navyše s nízkymi nákladmi na prevádzku a údržbu. V porovnaní s konkurenčnými produktmi je výnimočný svojím prevedením a technológiou prevodovky, vďaka ktorej ju nie je možné klasickou činnosťou zničiť. Jeho konštrukcia je navyše pevná, odolná a kvalitná. 

agzat-agro-klasik-plus-s-motorom-subaru-ea-190v

 

Pre porovnanie, kým malotraktor AGZAT má trojradové súkolesie oceľových ozubených kolies, konkurenčné malotraktory majú jednoduchú, malú a ľahkú šnekovú prevodovku (závitovkové súkolesie), t.j. ozubené koliesko a hriadeľ s ozubením. Časom sa zuby tohto súkolesia vylomia a je potrebné tieto časti vymeniť. Prevodovka PROI DIF obsahuje 15 ozubených kolies s priamym rovným ozubením, a 6 kolies s kužeľovým ozubením, ktoré sú cementačne zakalené, tvrdené a prakticky nezničiteľné. Disponuje kvalitnými ložiskami ZVL, všetky hriadele má z kvalitnej ocele, čo zaručuje naozaj dlhú životnosť.

 

Cenovo je malotraktor AGZAT drahší v porovnaní s konkurenčnými produktmi, avšak jeho kvalita a viacúčelovosť sú podhodnotené. Ceny sa pohybujú v závislosti od modelu medzi 2290e do 2770e. Počiatočná vyššia investícia do tohto pomocníka sa vám rýchlo vráti a vyplatí vďaka rokom bezproblémového používania bez potreby platiť opravy a údržbu prevodovky.

 

Výhodou malotraktoru AGZAT je napríklad pri orbe jeho nízka hmotnosť a pevnosť, keďže od týchto parametrov sa odvíja účinnosť orby a pôdnych prác.

 

Hoci ide o pôvodný slovenský výrobok s dlhoročnou tradíciou, systém AGZAT s ochrannou známkou je vyrábaný od roku 1991 a úspešne sa predáva nielen na Slovensku, ale i v Českej republike, Maďarsku, Poľsku a ďalších krajinách.

 

Na ilustráciu: Malotraktor AGZAT AGRO PROFI PLUS zvládne všetky práce potrebné na poli a záhrade. So zapojenou vlečkou dokáže previezť náklad do 550 kg. Môžete s ním orať, kypriť, brániť, prihrňovať, sadiť zemiaky, kosiť, a pod. Je tiež možné stroj prestavať aj na typ KOMUNÁL a využiť ho ako mulčovač, snehovú frézu a zametaciu kefu.

agzat-agro-profi-plus-s-motorom-subaru-ea-190v-3310

 

Malotraktory AGZAT majú výkon v rozmedzí 4,1KW - 5,5HP/3600 ot.min až 4,5 kW pri 3600ot/min.

 

K malotraktoru AGZAT viete dokúpiť množstvo rôznych príslušenstiev, od vyorávača zemiakov, ostria pluhu, jarkovača, cez hrobkovaciu radličku, drtič záhradného odpadu, sadzač zemiakov, zhrňovaciu radlicu, vozík, mulčovaciu kosačku, obracač sena, po snežnú frézu, či zametaciu metlu.