Vážení zákazníci, momentálne neprijímame pozáručný servis z dôvodu naplnených kapacít. Záručné opravy sú bez zmeny. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

Záhradná technika značky Honda

 

Značka Honda je v povedomí ľudí hlavne v súvislosti s automobilmi či motorkami. Menej sa už vie, že táto japonská spoločnosť vyrába aj lodné motory a prístroje záhradnej techniky. Keď ide o záhradu, aj v tomto segmente je sortiment značky Honda naozaj bohatý. V nasledujúcom článku vám predstavíme produkty do záhrady, ktoré Honda ponúka.

Od svojho prvého modelu motorového stroja z roku 1953 až do dnešných dní prináša spoločnosť Honda jednu inováciu za druhou. Ako najväčší výrobca motorov na svete vyvíja kvalitné štvortaktné motory s nízkymi emisiami a skvelými vlastnosťami. Navyše, ich stroje sú skonštruované tak, aby vydržali, no napriek tomu svojim klientom ponúkajú jednu z najširších a najkomplexnejších záruk na trhu.

 

Robotické kosačky

Spoločnosť Honda má v ponuke niekoľko modelov robotických kosačiek (napr. HRM 310, HRM 520), ktoré sa líšia veľkosťou kosenej plochy alebo extra funkciami, no každý z nich disponuje týmito kvalitami: nastavenie výšky kosenia, mulčovanie, práca aj v daždi, lítium-ion akumulátory s nízkou degradáciou kapacity, nastavenie tichého režimu počas nočného kosenia, automatické nabíjanie a bezpečnostný systém, ktorý kosenie zastaví pri zdvihnutí, prevrátení alebo naklonení kosačky. Opätovné spustenie je v takom prípade možné len po zadaní PIN kódu.

 

Najväčším množstvom inovatívnych funkcií disponuje robotická kosačka Miimo HRM 3000. Vďaka technológii plynulého otáčania sa dokáže otáčať a pracovať bez zastavenia, čo zvyšuje efektivitu práce. Tento model je navyše vodeodolný (podľa normy IPX5) a možno ho pohodlne umývať vodou zo záhradnej hadice. Je schopný bez zaseknutia kosiť na nerovnom povrchu a na svahoch so sklonom až 30°. Nastavovanie kosačky môžete tiež modifikovať cez svoj smartfón pomocou bluetooth.

 

Kosačky a traktorové kosačky

 

Honda sa môže pochváliť širokou škálou modelov kosačiek, benzínových alebo elektrických, ktoré sa vyznačujú kvalitným motorom a ďalšími praktickými alebo technologickými výhodami. Spomeňme napríklad centrálne nastavenie výšky kosenia, systém Rotostop (sekací nôž sa zastaví, ale motor nie), ktorý využijete pri vyprázdňovaní koša alebo pri prejazde cez prekážky, ako aj systém Versamow - umožní vám výber medzi mulčovaním, zberom alebo zadným ukladaním trávy. 

 

Rada kosačiek IZY je charakteristická jednoduchosťou štartu, jednoduchosťou ovládania, perfektnou manévrovateľnosťou  a kosením bez spomaľovania bez ohľadu na výšku trávy. Spomeňme napríklad modely HRG 466 SKEH a HRG 536 VY.

 

 

Vyššiu radu predstavujú modely “HRX,” ktoré sú silné a spoľahlivé HRX 537 VY a umožňujú vám výber z dvoch druhov pojazdu (SMART Drive, Select Drive alebo hydrostat). Zabezpečia vám najvyššiu úroveň komfortu a ovládania (napríklad HRX 537 VY).

 

Do stredne veľkých záhrad ako komfortná náhrada bežných kosačiek a tiež do členitých záhrad, kde je potrebná dobrá manévrovateľnosť, je ideálna traktorová kosačka. S ňou samozrejme hravo zvládnete aj veľké plochy, ako športoviská a parky. S modelmi značky Honda ľahko kosíte okolo stromov, krovín, či okrajov trávnika. Pri jednotlivých modeloch sa šírka záberu pohybuje od 71 cm do 121 cm. Čím väčší záber, tým kratšia práca. Objem zberného koša je v rozmedzí od 170 do 350 L, pričom jeho vyprázdňovanie môže byť ručné alebo elektrické.

 

Ručná záhradná technika a kultivátory

 

Sortiment značky Honda, ktorý máme v ponuke, sa vzťahuje aj na ručnú záhradnú techniku. Všetky tieto stroje majú štvortaktný motor (Honda GX25 alebo GX35), ktoré sú vďaka dlhodobému vývoju najľahšie a najkompaktnejšie. Niektoré technológie využívané v nich sú patentované. Ide napríklad o systém mazania, vďaka ktorému motory dokážu pracovať neobmedzene v každej polohe a karburátor doplnený o akceleračnú pumpičku pre rýchlejšiu reakciu na stlačenie plynu.

 

Krovinorezy, benzínové polostrihy, ako aj fukáre značky Honda, spolu so systémom versa tool, fungujú na týchto motoroch, preto sa môžete spoľahnúť na niekoľko výhod: jednoduchý štart vďaka dekompresoru, jednoduchšia prevádzka (používate len čistý benzín, nemiešate ho s olejom), nízka spotreba a nízke emisie, ako aj nízka hlučnosť a vibrácie (čo oceníte pri práci s týmito ručnými strojmi).

 

Kultivátory tiež spadajú pod sortimentu značky Honda. Dobrá ovládateľnosť, ľahkosť, jednoduchosť pri ovládaní, odolnosť a výkon vďaka štvortaktnému motoru, to všetko robí z tohto kvalitného produktu skvelého pomocníka v záhrade.