Vážení zákazníci, momentálne neprijímame pozáručný servis z dôvodu naplnených kapacít. Záručné opravy sú bez zmeny. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

STIHL: Kvalitné náradie do záhrady, domu aj lesa

 

Názov STIHL je dnes naprieč celým svetom vnímaný ako synonymum pre tie najkvalitnejšie reťazové píly na trhu. Portfólio tejto nemeckej spoločnosti však nespočíva len v spomínaných reťazovkách. Nájdete v ňom kvalitné náradie do záhrady, domu aj lesa – od kosačiek cez krovinorezy až po drviče, fúkače, vysávače či rôzne ochranné prostriedky a pomôcky. Okrem toho, že vám poradíme, ktorým kategóriám záhradnej techniky STIHL sa oplatí venovať pozornosť, vám ešte aj prezradíme čo-to z histórie samotnej spoločnosti.

História spoločnosti STIHL

Za počiatkom spoločnosti STIHL sa musíme vydať ešte do roku 1926, kedy Andreas Stihl založil menšiu strojárenskú firmu. Prvá ochranná známka na meno STIHL sa ale objavila až o 2 roky neskôr. No a o ďalší rok, konkrétne v roku 1929, uzrela svetlo sveta prvá reťazová dvojmužná píla na rúbanie stromov.

Čo sa týka klasickej jednomužnej reťazovej píly, na tú si vtedajšia populácia musela ešte chvíľu počkať. Vôbec prvá vyšla na výslnie v roku 1950. Vážila 16 kg a mala otočný karburátor. Ani to však priekopníkom v oblasti reťazoviek nestačilo. O 4 roky neskôr predstavili o 5 kg ľahší model. A o ďalších 5 rokov, v roku 1959, vstúpila na trh ikonická reťazová píla s výkonom až 6 konských síl.

To najlepšie náradie do záhrady, domu aj lesa

Keďže dnešná ponuka značky STIHL siaha ďaleko za reťazové píly, v nasledujúcich riadkoch vám predstavíme prierez toho najlepšieho z nej.

Akumulátorová technika STIHL

Značnú časť portfólia značky STIHL tvorí akumulátorová technika. Nájdete medzi ňou náradie do záhrady, ako napríklad záhradné nožnice, prevzdušňovače, vyžíňače, krovinorezy, fúkače, reťazové píly a podobne. Ich hlavnou výhodou je, že sú vybavené nabíjateľnou batériou, čiže si na svoj chod nevyžadujú napojenie do elektrickej siete. Tým pádom vás pri práci nebudú obmedzovať žiadnym dlhým káblom.

Náradie do záhrady STIHL

Bez pomôcok určených na starostlivosť o trávnik a pôdu sa nezaobíde snáď nikto, kto žije v rodinnom dome. A na takéto účely je ako stvorené práve náradie do záhrady STIHL. Osobitne môžeme spomenúť nielen kosačky, kultivátory, postrekovače, pôdne jamkovače, ale aj vyššie zmieňované vyžíňače, krovinorezy, záhradné nožnice či prevzdušňovače. Samozrejme, všetko tej najvyššej kvality.

Náradie do lesa aj na dvor

Samozrejme, opomenúť nemôžeme ani náradie STIHL na prácu v lese. Špičkové reťazové píly s dlhoročnou tradíciou však nenachádzajú využitie výlučne v lesníctve. V ponuke značky STIHL nájdete mnoho poloprofesionálnych modelov či hobby kúskov, ktoré spoľahlivo poslúžia či už v práci, alebo aj doma na dvore.

Technika na upratovanie

Ďalšiu osobitnú kategóriu portfólia značky STIHL tvorí technika na upratovanie okolo domu, záhrady aj stavby. Konkrétne máme na mysli fúkače a vysávače, drviče konárov, vysokotlakové čističe, vysávače a ďalšie život uľahčujúce pomôcky.

Osobné ochranné vybavenie

Náradie do záhrady a technika rôzneho druhu však vonkoncom nie je jediným zameraním tradičnej spoločnosti STIHL. Jej ponuka je doslova nabitá aj osobným ochranným vybavením, ktoré spĺňa tie najprísnejšie kvalitatívne požiadavky. Pozornosť si zaslúžia pracovné a ochranné odevy, funkčné oblečenie, pracovné topánky, príslušenstvo na ochranu hlavy, zraku a sluchu, pracovné rukavice a ďalšie praktické doplnky.