Skvelí pomocníci na pole alebo záhradu? Spoznajte posypové vozíky a rozmetadlá!

 

Posypové vozíky a rozmetadlá sú medzi hobby farmármi a záhradkármi často prehliadaným vybavením. Nedá nám však nepodotknúť, že dokážu výrazne uľahčiť prácu na poli alebo v záhradke. A okrem toho, vedia ochotne pomôcť aj v starostlivosti o miestne komunikácie, chodníky, parkoviská či rôzne areály. Viete, aké je ich využitie? V nasledujúcich riadkoch vám opíšeme princípy ich fungovania.

Na čo slúžia posypové vozíky a rozmetadlá?

Všeobecne povedané, posypové vozíky a rozmetadlá sú určené na celkové uľahčenie práce na poli, v záhrade, na dvoroch, na miestnych komunikáciách, chodníkoch, parkoviskách a v rôznych areáloch. Dokážete nimi:

  • rovnomerne rozprestrieť hlinu, hnojivo či osivo
  • efektívne zapracovať soľ v rámci posypu

Ako fungujú posypové vozíky a rozmetadlá?

Znie to síce neuveriteľne, no aj v rámci opisu fungovania posypových vozíkov a rozmetadiel sa dá použiť všeobecne obľúbená fráza – v jednoduchosti je krása. Prevádzka týchto šikovných pomocníkov totižto spočíva v jednoduchom naplnení ich zásobníkov hnojivom, osivom, soľou alebo niečím iným. Obsah zásobníka je následne rovnomerne aplikovaný, rozmetaný, presne na tie miesta, na ktorých ho chcete mať. Deje sa tak za pomoci špeciálneho ústrojenstva a vášho pričinenia sa.

Na čo sú určené posypové vozíky?

  • Posyp hnojív na veľkých záhradách
  • Posyp soli na chodníky, komunikácie a parkoviská

Náš tip: Cenovo dostupné posypové vozíky pre každého

Na čo sú určené rozmetadlá hnojív?

  • Ručné hnojenie a osievanie menších záhrad
  • Profi rozmetanie hnojív na veľkých poliach a posyp soli v rámci rozľahlých areálov

Náš tip: Široká ponuka ručných aj profesionálnych rozmetadiel

Ako si vybrať správny posypový vozík alebo vhodné rozmetadlo?

Tak ako každá pomôcka do záhradky, na pole alebo v rámci starostlivosti o miestne komunikácie, prípadne parkoviská a areály firiem a inštitúcií, aj posypové vozíky a rozmetadlá majú určité zásady správneho výberu. Neexistuje však univerzálny ukazovateľ, ktorý by robil z jedného či druhého modelu ten lepší.

Správny výber posypových vozíkov a rozmetadiel totižto spočíva v osobných preferenciách a požiadavkách každého zákazníka. V rámci neho drvivá väčšina záujemcov prihliada najmä na objem zásobníka a pracovnú šírku.

  • Objem zásobníka predznamenáva, na akú veľkú plochu sú jednotlivé posypové vozíky a rozmetadlá určené.
  • Pracovná šírka vypovedá o tom, v akej šírke dokážu dané posypové vozíky a rozmetadlá rozmetať hnojivo, osivo alebo soľ takpovediac na jeden záťah.

Tip na záver: Kde kúpiť posypové vozíky a rozmetadlá?

Zaujala vás predstava ochotnej pomoci pri osievaní a hnojení úrody, prípadne pri každoročnom posype soľou? Popravde, niet sa čomu diviť. Takáto pomocná ruka totižto nikdy nie je na škodu. No a v súvislosti s tým dávame do pozornosti, že posypové vozíky a rozmetadlá za výhodné ceny nájdete práve v našej ponuke. Stačí si len správne vybrať podľa vašich požiadaviek. Pokiaľ by ste si s výberom náhodou nevedeli rady, neváhajte nás kontaktovať. Ochotne vám pomôžeme a poradíme k vašej spokojnosti.