Nepodceňujte údržbu a servis záhradných traktorov

 

Životnosť techniky rôzneho druhu závisí v mnohých prípadoch v značnej miere aj od toho, ako sa o ňu jej majiteľ stará. Výnimkou nie sú ani záhradné traktory, ktoré si vyžadujú dôkladnú starostlivosť, precíznu údržbu a kvalitný servis. Viete, ako by mala vyzerať starostlivosť o záhradný traktor či jeho údržba? Okrem toho, prečo sa rozhodnúť pre servis takejto mašinky?

Ako by mala vyzerať údržba záhradného traktora?

Vo všeobecnosti platí, že komplexná údržba záhradného traktora by mala pozostávať z troch pomyselných bodov. Za prvý z nich možno označiť poctivú prípravu na novú sezónu, resp. správne sprevádzkovanie traktora po zimnej prestávke. Ďalej, počas sezóny, by ste mali dbať na dodržiavanie pravidelnej starostlivosti, ktorá zahŕňa či už brúsenie ostria, premazávanie potrebných časti, alebo dôkladné čistenie celého traktora. No a nemožno opomenúť ani takzvanú posezónnu údržbu, v rámci ktorej sa oplatí využiť kvalitný servis u vášho autorizovaného predajcu. Špecializovaní odborníci sa totižto dozaista postarajú o to, aby čo najdôkladnejšie uložili vašu mašinku na zaslúžený zimný spánok, resp. pripravili ju na novú sezónu.

Užitočné tipy k starostlivosti o záhradný traktor

  • Mali by ste kontrolovať tlak vzduchu v pneumatikách

  • Kontrolujte otáčky motora

  • Venujte pozornosť brúseniu ostria

  • Premazávajte pohyblivé časti

  • Starajte sa o palivovú nádrž

  • Sledujte si hladinu a stav oleja

  • Pravidelne kontrolujte skelet, nože a remene

  • Nepodceňujte pravidelné čistenie traktora

  • Zabezpečte si suché priestory na pravidelné garážovanie

  • Nezabúdajte na každoročný servis u vášho autorizovaného predajcu

Prečo využiť autorizovaný servis záhradného traktora?

Možno sa to nemusí na prvý pohľad hneď tak zdať, no faktom je, že pri autorizovaných servisoch záhradnej techniky ušetríte každoročne nemalé financie. Navyše, kto iný vám pripraví vášho miláčika na prezimovanie či novú sezónu lepšie ako špecializovaní odborníci? Ak nepatríte medzi zanietených domácich majstrov či kutilov, takúto možnosť určite oceníte.

Špecializovaní odborníci z autorizovaného servisu dôkladne obhliadnu váš záhradný traktor a pripravia ho na ďalšiu prácu. Okrem toho, že sa zamerajú napríklad na výmenu oleja, kontrolu či výmenu vzduchového filtra a synchronizáciu pohonu všetkých štyroch kolies, nepodcenia ďalšie potrebné náležitosti ani žiadne drobnosti či detaily.

Vedeli ste, že firma Boel sa venuje servisu záhradnej techniky už viac ako 20 rokov? Navyše, na stroje a značky, ktoré boli zakúpené cez ňu, sú zabezpečované aj náhradné diely. Čo sa týka záhradných traktorov, spoľahlivo a zodpovedne sa postará o ich motory, riadenie aj sekacie časti. Jednoducho, servisné prehliadky či pred a po sezónne údržby nie sú spoločnosti Boel cudzie.

Odporúčanie na záver

Pri kúpe záhradného traktora sa zaujímajte o to, či naň daná firma ponúka každoročný servis. Odporúčame vám totižto, aby ste si vybrali takého predajcu, ktorý sa spoľahlivo postará o servis nielen vášho záhradného traktora, ale taktiež inej záhradnej techniky.