Vážení zákazníci, momentálne neprijímame pozáručný servis z dôvodu naplnených kapacít. Záručné opravy sú bez zmeny. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

Elektrický plotostrih – ideálny pomocník na úpravu živého plota

 

Povinnou výbavou každého hobby záhradkára by mali byť nožnice na živý plot. Okrem toho, že je nimi možné upravovať živý plot, ktorý majú aj vo svojom názve, pomôžu tiež pri udržiavaní rôznych druhov zelene a kríkov. Poznáme však hneď niekoľko druhov takzvaných plotostrihov. Ako si teda vybrať ten správny?

Aké typy plotostrihov poznáme?

S menšími živými plotmi či drobnými kríkmi si hravo poradia aj manuálne záhradkárske nožnice. S pribúdajúcim množstvom zelene však prirodzene nestačia. Práca s nimi je síce jednoduchá a pohodlná, no nie sú vhodnou alternatívou „na dlhé trate“. V prípade väčších živých plotov, ktoré zdobia vaše predzáhradky, dvory či záhrady vám odporúčame siahnuť po motorizovaných plotostrihoch. Na výber máte z troch základných prevedení.

Elektrické plotostrihy pre každého hobby záhradkára

Elektrické plotostrihy sú ideálnou voľbou pre každého hobby záhradkára. Pokiaľ plánujete aktívne udržiavať zeleň v blízkosti vášho domu, teda v dosahu elektrickej siete, nemáte nad čím iným premýšľať. Fakt, že elektrické typy sú ľahké, jednoducho sa s nimi manévruje a ešte efektívnejšie sa s nimi pracuje, z nich robí ideálneho pomocníka na úpravu živého plota.

Benzínové plotostrihy pre profesionálov

Krokom vedľa určite nie sú ani benzínové plotostrihy. Pripravte sa však na ich podstate väčšiu hmotnosť, a teda logicky aj náročnejšiu manipuláciu s prístrojom. Na druhej strane, benzínové typy si s chuťou poradia aj s náročnejšími drevinami, čo z nich robí ideálny variant pre profíkov.

 

 

Akumulátorové plotostrihy na vzdialenejšie miesta

Nemožno opomenúť ani akumulátorové plotostrihy. Medzi ich hlavné devízy patrí skutočnosť, že si pre aktívny chod nevyžadujú pripojenie do elektrickej siete. Pohodlne sa tak dostanú aj na vzdialenejšie miesta bez dosahu napájania. Keďže za nimi nemusíte ťahať elektrickú šnúru, manipulácia s nimi je viac než pohodlná. Avšak, menším negatívom akumulátorových modelov môže byť limitovaná výdrž batérie.

Ako vybrať elektrický plotostrih?

Za jeden z najdôležitejších parametrov výberu elektrického plotostrihu sa považuje dĺžka lišty. Tá totižto určuje, akú veľkú časť plota, resp. zelene, dokážete upraviť „jedným ťahom“. Na domáce používanie by vám mal bohato postačiť elektrický plotostrih s lištou dlhou 40 až 50 cm. Zamerajte sa však aj na priemer strihu. Zatiaľ čo na udržiavanie menších záhradiek by mal vyhovovať priemer strihu okolo 15 mm, na náročnejšie používanie dozaista uvítate aj priemer v rozmedzí 20 až 30 mm.

Okrem toho by ste nemali podceňovať ani vyššie zmieňovanú hmotnosť plotostrihu. Čím je plotostrih ťažší tým bude práca s ním náročnejšia. V takom prípade sa určite skôr unavíte. Vzhľadom na túto skutočnosť je elektrický plotostrih naozaj vhodný pre domácich hobby záhradkárov, ktorí chcú pri udržiavaní svojich dvorov, záhradiek a živých plotov predovšetkým relaxovať.