Vážení zákazníci, momentálne neprijímame pozáručný servis z dôvodu naplnených kapacít. Záručné opravy sú bez zmeny. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

Nepodceňte pravidelný servis kosačky

 

Pamätáte si, ako sme vás v jednom z našich starších článkov informovali o dôležitosti servisu záhradných traktorov? Inak tomu nie je ani v prípade kosačiek, ktoré si takisto vyžadujú pravidelnú starostlivosť a údržbu. Viete, ako by mala asi tak vyzerať?

Ako na starostlivosť o kosačku a jej údržbu?

Elektrické, akumulátorové, benzínové, robotické... Jednému by sa z toho aj hlava zatočila. Pri výbere kosačky sa stretnete skutočne s mnohými typmi a modelmi, pričom každý z nich si môže vyžadovať inú údržbu a starostlivosť.

Poznámka: Vo všetkých prípadoch je samozrejmosťou pravidelné čistenie kosačky od trávy a kontrola, resp. brúsenie, nožov. V súvislosti s čistením kosačky by ste mali venovať najväčšiu pozornosť podvozku, motoru a nožom.

Elektrické kosačky

  • Zvýšená pozornosť pri čistení vodou

Akumulátorové kosačky

  • Pred zazimovaním vybite batériu
  • Pred začiatkom novej sezóny nabite batériu na maximum

*Prípadne postupujte podľa pokynov výrobcu

Benzínové kosačky

  • Pred uložením na zimný spánok skontrolujte stav oleja a vyprázdnite nádrž na pohonné hmoty

Robotické kosačky

  • Čo sa týka uskladnenia a starostlivosti o batériu, resp. nabíjanie, postupujte podľa pokynov výrobcu
  • Zdemontujte nabíjaciu stanicu
  • Vymedzovací kábel môže zostať v zemi

Prečo je dôležitý pravidelný servis kosačky?

Mnoho úkonov súvisiacich so servisom kosačky síce zvládnete doma, no pravdepodobne to nenahradí pohľad a skúsené ruky odborníka. Skvelým príkladom je brúsenie nožov, ktoré musia byť po dôkladnom nabrúsení opätovne a zároveň dokonalým spôsobom pripevnené ku kosačke. Za zmienku stojí aj kontrola koliesok, ktoré si pre spoľahlivý chod vyžadujú pravidelné čistenie a premazávanie.

Ďalšou dôležitou kategóriou je chladenie kosačky. Kosačka je totižto počas kosenia vystavovaná vysokým teplotám. Chladenie musí preto fungovať na jednotku. Servisní mechanici ho skontrolujú spoločne s otáčkamimotorom. Môžete sa spoľahnúť, že v rámci autorizovaného servisu nebude vynechaná ani kontrola vzduchového filtra či prípadné vyrovnávanie hriadelí pri náraze kosačky.

Čo získate pravidelným servisom kosačky?

Skúste sa pozrieť na servis kosačky ako na preventívnu prehliadku u obvodného lekára. Tak ako sa vy potrebujete čas od času uistiť, že je všetko v poriadku, vyžaduje si to aj vaša kosačka. Navyše, pravidelný posezónny a predsezónny servis kosačky dokáže odhaliť aj určité technické komplikácie, ktorým je dobré vyhnúť sa ešte v ranom štádiu. Koniec koncov, podobne je to aj s chorobami.

Vedeli ste, že pri zakúpení záhradnej techniky od spoločnosti Boel (vrátane kosačiek) môžete počítať s kvalitným záručným aj pozáručným servisom? Za jeho kvality hovoria hlavne roky skúseností a s nimi súvisiaca dlhotrvajúca tradícia. Firma Boel sa totižto venuje dôkladnému servisu záhradnej techniky už vyše 20 rokov.