Akumulátorový program STIHL

 

Akumulátorový program STIHL ponúka profesionálom, ako aj hobby záhradkárom používať viacero záhradných prístrojov, ktoré sú napájané na rovnaký model akumulátora.

 

Akumulátorové prístroje sami o sebe prinášajú výhody tichej, ekologickej práce bez kábla, čo je navyše veľmi praktické. Akumulátorový program STIHL vám navyše umožní disponovať len jedným typom akumulátorov, ktoré viete podľa potreby nasadiť na konkrétny prístroj. Napríklad, kým jeden akumulátor využívate na kosenie, druhý akumulátor viete práve nabíjať a použiť ho neskôr, napríklad pre záhradné nožnice. To tiež implikuje, že vám stačí zakúpiť len jeden typ nabíjačky.

 

Stroje akumulátorového programu Stihl disponujú bezkomutátorovými motormi a vyznačujú sa vysokou energetickou účinnosťou, pričom podľa výrobcu pracujú prakticky bez opotrebovania. Ponúkajú dobrý výkon a zároveň nízku hladinu hluku, čo je veľkou výhodou. 

 

Ďalším pozitívom je komfortná hmotnosť, nízka úroveň vibrácií a ľahké ovládanie. Tieto prístroje využijete pri prácach okolo domu, ako aj vo verejnom priestore.

 

V rámci akumulátorového programu STIHL sú v ponuke tri produktové línie. Línia D, Línia Compact a Línia Pro. Pre každú líniu (triedu) je k dispozícii niekoľko typov akumulátorov, ktoré v rámci jednej línie viete nasadiť do rôznych produktov, ako sú napríklad fúkač, vyžínač, nožnice, kosačka, píla…

 

Pozrime sa na príklad konkrétnych produktov z našej ponuky, ktoré viete zakúpiť v rámci jednej triedy, línie Compact. Pokiaľ máte záujem zadovážiť si akumulátorový vyžínač, môžete si vybrať Akumulátorový vyžínač STIHL FSA 56 , kedy si zakúpite len samotný stroj. Pokiaľ však ešte nemáte žiaden iný produkt v rámci tejto línie, potrebujete celý set pre vyžínač STIHL FSA 56 , aj s akumulátorom a nabíjačkou. Následne si viete dokúpiť ďalšie prístroje, ktoré s daným akumulátorom spojazdníte. 

 

akumulatorovy-vyzinac-stihl-fsa-56

 

S jedným akumulátorom teda môžete spojazdniť, t.j. napájať viacero prístrojov v rámci jednej línie. Aj tu si však treba dať pozor na to, aby akumulátor bol naozaj vhodný na všetky prístroje, ktoré zahŕňa akumulátorový program STIHL. V línii Compact sú k dispozícii tri typy akumulátora, s rozdielnou hmotnosťou, kapacitou, dobou nabitia a samozrejme cenou.

 

Akumulátor STIHL AK 10 je odporúčaný pre vyžínač FSA 56, ako aj pre záhradné nožnice HSA 56 a HLA 56.  Pri iných prístrojoch jeho kapacita už nie je postačujúca a pri niektorých sa vyslovene neodporúča.

 

záhradné nožnice HLA 56

Pre motorovú pílu MSA 120 C-BQ, záhradný fúkač BGA 56, či kosačky STIHL RMA 235 a RMA 339 je potrebný akumulátor AK 20, s vyššou kapacitou: 118 Wh/3,3Ah.

 

 

Pokiaľ však máte záujem pracovať s motorovou pílou MSA 140 CBQ, pre správny výkon potrebujete najsilnejší akumulátor AK 30, ktorý má kapacitu 180Wh/5Ah. Hoci je cenovo najdrahší, bez problémov s ním spojazdníte akýkoľvek stroj v rámci línie Compact, bez toho, aby ste sa museli uspokojiť s horším výkonom.

    

motorová píla MSA 140 CBQ