Vážení zákazníci, momentálne neprijímame pozáručný servis z dôvodu naplnených kapacít. Záručné opravy sú bez zmeny. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

Zváračky: Aké typy existujú a na čo sa zamerať pri výbere?

 

Predpokladáme, že to budete poznať aj vy. Teda, minimálne v tom prípade, ak bývate v rodinnom dome s dvorom a záhradou. Čas od času tam totiž nastanú situácie, že potrebujete pevne spojiť dva kovové predmety. Či už sa jedná o výrobu zábradlia, plotu, voliéry, alebo hocičoho iného, bez zváračky sa vtedy nezaobídete. Viete však, aké typy existujú a na čo sa zamerať pri výbere? To najpodstatnejšie si preberieme v nasledujúcich riadkoch.

Aké typy zváračiek existujú?

Ešte pred tým, ako sa pustíte do výberu zváračky, by ste mali vedieť, aké typy vôbec existujú. Každý má totiž iné pracovné predpoklady. V zásade rozdeľujeme zváračky na:

  • trafozváračky
  • invertorové zváračky
  • polyfúzne zváračky

Trafozváračky

Trafozváračky predstavujú tie najjednoduchšie a najzákladnejšie prístroje vo svete zvárania. Nedisponujú žiadnou prídavnou elektronikou a na svoj chod potrebujú klasickú zásuvku na 220 V. Nevyhnutnosťou je aj aspoň 16-ampérový istič. Na prácu s nimi sú potrebné elektródy na striedavý prúd.

Invertorové zváračky

Invertorové zváračky sú v porovnaní s trafozváračkami už podstatne prepracovanejšie. Svedčí o tom aj elektronika ukrytá v ich vnútre. Oproti trafozváračkám majú však aj ďalšie výhody. Za zmienku stojí napríklad skutočnosť, že sú podstatne ľahšie a striedavé napätie premieňajú na vysokofrekvenčné.

Polyfúzne zváračky

Síce sa nazývajú zváračkami, no paradoxne neslúžia na zváranie kovov, ale spájanie plastových rúrok. Z toho dôvodu sú nevyhnutnou súčasťou výbavy inštalatérov.

Aké sú metódy zvárania?

V súvislosti s tým, aká zváračka bude pre vaše potreby ideálnou, vám určite čo-to napovedali aj vyššie zmieňované typy. Ešte lepšiu predstavu vám ale pomôžu utvoriť jednotlivé metódy zvárania. Najčastejšie sa môžete stretnúť s terminológiou:

  • MMA zváranie
  • MIG-MAG zváranie
  • TIG zváranie

MMA zváranie

Pri MMA metóde dochádza k zváraniu elektrickým oblúkom, na čo sa používajú obaľované zváracie elektródy. Takáto technológia sa môže využívať aj u trafozváračiek, aj u invertorových modelov. A aj keď výsledný zvar nemusí vyzerať úplne najúhľadnejšie, pre domácich majstrov to bude určite správna voľba – obzvlášť v tom prípade, keď budú zvárať najmä oceľové predmety.

MIG-MAG zváranie

Prístroje, ktoré zvárajú metódou MIG-MAG, sú od MMA zváračiek o čosi drahšie. Je to však daň za ich pracovnú komplexnosť. Na rozdiel od MMA modelov si takzvané CO-čkové zváračky bez prskania poradia aj pri zváraní tenkých plechov. No a s obľubou sa využívajú aj na zváranie tenších profilov či už oceľových, hliníkových, alebo iných – kde je potreba dosiahnuť esteticky krajší vzhľad.

TIG zváranie

TIG zváranie je považované za najpokročilejšiu metódu zvárania. Pri práci s TIG zváračkami sa totiž používajú neroztaviteľné elektródy. Výsledkom je zváranie bez prskania s esteticky krásnym zvarom. Práve preto sa TIG zváračky často používajú aj na zváranie citlivejších materiálov, akými sú napríklad hliník, nikel či titán.

Na čo sa zamerať pri výbere?

Parametre výberu zváračky sú témou, ktorá by pokojne napísala aj knihu. V krátkosti vám ale načrtneme to, čo bude pre vás najdôležitejšie. Za predpokladu, že hľadáte mašinku, ktorá vám bude nápomocnou pri domácich projektoch, vám odporúčame vyberať medzi trafozváračkami a invertorovými typmi. Na základe toho, pre ktorý typ sa rozhodnete, si všímajte nasledovné:

  • Trafozváračky – zaujímajte sa najmä o typ ventilátora, ktorého kvalita sa udáva v percentách odvíjajúcich sa od 10-minútových cyklov. Pokiaľ natrafíte na model so zaťažovateľom na úrovni 40 %, znamená to, že zváračku môžete bez prestávky používať 4 minúty. Následne ju však musíte nechať 6 minút odpočívať a chladnúť. Tým pádom platí, že čím viac percent, tým lepšie. Kvalitnejšie modely zvyknú dosahovať hodnoty okolo 60 %.
  • Invertorové zváračky – sledovať môžete ponúkané funkcie, ako napríklad ARC FORCE (regulácia prúdu na základe vzdialenosti od zváraného materiálu), ANTI STICK (zabraňovanie prilepeniu elektródy k zváranému predmetu) či HOT START (automatické nastavenie parametrov zvárania pri štarte).