Zametacie stroje pomôžu udržať vaše okolie upravené za každých okoloností

Zametacie stroje vám môžu byť najznámejšie najmä z veľkých firemných priestorov. Bez ohľadu na to, či ide o interiér, alebo exteriér, zametať veľké plochy pomocou metly môže byť niekedy skutočne vyčerpávajúce. Na druhej strane, zametací stroj, predovšetkým ten s možnosťou sedenia, dokáže premeniť upratovanie na zábavu. Prezradíme vám, s čím všetkým vám ochotne pomôže a čo je dôležité sledovať pri jeho výbere

ČO SÚ TO ZAMETACIE STROJE?

Môžeme pokojne prehlásiť, že zametacie stroje predstavujú akési vysoko pokročilé a nesmierne efektívne metly. Toto tvrdenie je síce trochu odvážne, no popis ich práce je v podstate veľmi podobný. Až na to, že rovnaký objem práce zvládnete s pomocou zametacieho stroja niekoľkonásobne rýchlejšie. Nehovoriac o tom, že so správnym príslušenstvom ho viete „transformovať“ na úplne inú pomôcku.

S ČÍM VŠETKÝM VÁM POMÔŽU ZAMETACIE STROJE?

Zametacie stroje sú profilovo určené na zametanie veľkých plôch – obzvlášť firemných. Jednoducho, uplatnenie nájdu všade tam, kde je potrebné zametať vo veľkom. Skvelým príkladom sú výrobné haly či firemné dvory. Na základe toho, akými kefami disponuje daný zametací stroj, môžete upratovať či už prach, lístie, alebo iné drobné nečistoty.

Výhodou je, že zametací stroj viete používať nielen vonku, ale aj v interiéri. Záleží to však od jeho pohonu. Zatiaľ čo benzínové zametacie stroje sú prirodzene určené len do exteriéru, tie akumulátorové uľahčia upratovanie aj vo vnútorných priestoroch. Treba však rátať s nutnosťou ich pravidelného dobíjania.

Vedeli ste, že zametací stroj dokážete „transformovať“ napríklad aj na odhŕňač snehu? Stačí, keď si k nemu zadovážite kompatibilnú snehovú radlicu a môžete spokojne odhŕňať.

Aj keď sa zametacie stroje najčastejšie využívajú vo firmách, jeden taký si môžete zadovážiť aj pre vlastné potreby. Pokiaľ máte pozemok s veľkou vydláždenou plochou alebo príjazdovou cestou, postará sa o to, aby bolo vaše okolie upravené za každých okolností. Nezáleží na tom, či k vám vietor nafúka hlinu alebo piesok, či autá roznesú kamienky, či zo stromov popadá lístie, alebo príde veľká snehová nádielka – zametací stroj bude pripravený pre každý jeden prípad.

AKO VYBRAŤ ZAMETACÍ STROJ?

Áno, aj výber zametacieho stroja má určité kritériá. V prvom rade by ste mali vziať do úvahy, na čo všetko chcete túto mašinku používať. Na základe toho si všímajte, akými kefami disponuje. Kým kefy s jemnými štetinami postačia na upratovanie prachu a drobných nečistôt, kefy s hrubými štetinami zvládnu upratať aj hrubšie nečistoty.

Ďalej je dôležité sledovať pohon. Ako sme spomínali už o čosi vyššie, benzínové zametacie stroje využijete výhradne vonku. Naopak, tie akumulátorové sú vhodné aj do interiéru. A na záver, zametacie stroje kategorizujeme aj na základe obsluhy. Modely s chodiacou obsluhou, ktoré sa ovládajú podobne ako klasická kosačka, prípadne malotraktor, odporúčame napríklad aj pre vlastné potreby. Naopak, zametací stroj so sedadlom bude skvelou voľbou aj na upratovanie veľkých firemných priestorov.