Vážení zákazníci, momentálne neprijímame pozáručný servis z dôvodu naplnených kapacít. Záručné opravy sú bez zmeny. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

Vysávač na lístie vs. fukár lístia: aké sú medzi nimi rozdiely?

 
 
 

Vysávač na lístie a fukár – to sú dve mašinky, ktoré si mnohí ľudia mylne zamieňajú. Každá z nich má totiž iné využitie. No na druhej strane, je pravdou, že v určitých prípadoch sa náplň ich práce akosi prelína. Všetko podstatné si preto vysvetlíme v nasledujúcich riadkoch. Po ich prečítaní budete mať jasno v tom, ktorý z týchto záhradných pomocníkov bude ideálnym pre vaše potreby.

HLAVNÁ NÁPLŇ PRÁCE

Je to práve hlavná náplň práce, čo rozlišuje vysávač na lístie a fukár.

VYSÁVAČ NA LÍSTIE

Ako je už z jeho názvu zrejmé, vysávač na lístie slúži na vysávanie popadaného lístia z dlažby, zo záhrady či z hocijakých iných miest. Pozor, okrem popadaného lístia si ale poradí aj s hŕbou ďalších iných materiálov, ako napríklad hoblinami, pilinami, prachom a drobnými nečistotami. Disponuje totiž zbernou nádobou, do ktorej sa všetok nežiadúci odpad zachytáva.

FUKÁR LÍSTIA

Áno, aj v tomto prípade je jeho využitie zrejmé už zo samotného názvu. Fukár lístia, na rozdiel od vysávača, slúži výlučne na odfúknutie lístia za účelom jeho nahromadenia na jedno miesto. To znamená, že pri ňom absentuje zberná nádoba.

KEDY SA NÁPLŇ ICH PRÁCE PRELÍNA?

Vedeli ste, že v súčasnosti nájdete na trhu aj také stroje, ktoré dokážu vysávať aj fúkať? Podľa potreby tak môžete využívať buď vysávač na lístie, alebo fukár. A práve takéto mašinky sa dnes tešia obrovskej popularite. Popravde, niet sa čomu diviť. Veď v jednom tele máte hneď dva rôzne druhy techniky. Dva stroje, ktoré vám zaberú len „jedno miesto“. Dva stroje, ktoré potrebujú len jeden servis. No a nehovoriac o praktickosti, ktorú so sebou prinášajú.

NA ČO ICH REÁLNE VYUŽIJETE?

Ako sme už naznačili o čosi vyššie, ich využitie sa nevzťahuje len na popadané lístie, ktoré môžete vysávať a odfukovať, a ďalej používať do kompostu alebo na prikrývanie pôdy či rastlín. Dáme vám hneď niekoľko ďalších príkladov, kedy budete môcť týchto praktických pomocníkov naplno využiť.

ODFÚKNUTIE PRAŠANU

Rok čo rok „tá istá pesnička“. Príde prvý prašan a už aj vyťahujete metly a lopaty, pričom sa potíte pod hrubou vrstvou oblečenia. Čo tak zobrať do ruky fukár a pohodlne odfúknuť čerstvý prašan na miesto, kde vám nebude prekážať?

ČISTENIE RÍN A ODKVAPOV

Asi vám nemusíme pripomínať, akú nepríjemnú záležitosť predstavuje čistenie rín a odkvapov. Možno práve preto ju mnohí ľudia zanedbávajú – a tak to potom aj vyzerá. Vyskúšajte však na čistenie rín a odkvapov použiť fukár. Pôjde vám to oveľa lepšie ako bez neho.

UPRATOVANIE HOBLÍN A PILÍN

No a v neposlednom rade, vysávač na lístie a fukár využijete aj pri upratovaní hoblín a pilín. Dajme tomu, že ste niečo rezali motorovou pílou. Samozrejme, práca sa nezaobišla bez určitého neporiadku. Podľa toho, či chcete hobliny/piliny ďalej na niečo použiť, si môžete vybrať buď vysávač na lístie, alebo fukár.