Aku náradie je čoraz obľúbenejšie. Aké sú jeho výhody?

 

Aku náradie sa stáva čoraz obľúbenejším. Platí to ako v prípade domácich hobby majstrov, tak u živnostníkov a zamestnancov firiem, ktorí si pomocou náradia a techniky zarábajú na živobytie. Prečo je ale tomu tak? Prečo aku náradie vo všeobecnosti búra rebríčky predajnosti? Môžu za to najmä jeho výhody, ktoré z neho robia mimoriadne praktickú pomôcku.

Aku náradie a jeho výhody

Kábel je príliš krátky – potrebujeme predlžovačku. Nechce to naštartovať – je tam dostatok benzínu, je sviečka v poriadku? Asi to poznáte aj vy... Tým ale v žiadnom prípade nechceme zatracovať elektrické či benzínové náradie. Koniec koncov, nájdete ho aj v našej ponuke. Pravdou však je, že aku náradie má oproti svojim elektrickým a benzínovým príbuzným celú radu výhod. A to aj napriek tomu, že vo väčšine prípadov nedosahuje takú výkonnosť – spravidla v porovnaní s benzínovými typmi.

Je ľahšie v dvoch slova zmysloch

Jednou z najhlavnejších výhod aku náradia je jeho ľahkosť. Tá sa dá chápať hneď v dvoch slova zmysloch. Zatiaľ čo v porovnaní s benzínovým náradím je váhovo ľahšie, tak v porovnaní s elektrickým sa ľahšie ovláda. Keďže na svoju prevádzku nepotrebuje žiadny kábel, jeho ovládanie je skutočne jednoduché. Nielenže nemusíte vyhľadávať zásuvku na napojenie sa, ale ešte k tomu vám nebude pri práci zavadzať žiadny kábel.

Má tichý chod

Keď si porovnáme chod aku náradia s elektrickým, dospejeme k záveru, že ich hlučnosť je viac menej rovnaká. Keď však dôjde na porovnanie hlučnosti aku náradia s benzínovým, tak náradie na batériu bude vďaka svojmu tichému chodu jasným víťazom.

Je šetrné a ekologické

Popri všetkých svojich výhodách je aku náradie ešte aj šetrné a ekologické. Môžu za to najmä nabíjateľné batérie na mnohonásobné použitie. Mimochodom, šetrnosť a ekologickosť takýchto batérií spočíva aj v tom, že jednu môžete používať na viacero typov náradia. Stačí si len vyberať aku modely od rovnakého výrobcu.

Má takmer bezúdržbovú prevádzku

Výhoda aku náradia spočíva aj v jeho takmer bezúdržbovej prevádzke. Na svoj chod totižto nepotrebuje žiadne oleje ani pohonné hmoty. Navyše, nevyžaduje si ani výmenu sviečok.

Je ľahko skladovateľné

Aku náradie, ako napríklad aku vŕtačky a skrutkovače, sa väčšinou predáva v praktických kufríkoch. Vzhľadom na to je jeho skladovanie nesmierne jednoduché a pohodlné. Keďže všetko príslušenstvo potrebné na jeho chod pojme práve spomínaný kufrík, nezaberie vám ani veľa miesta.

Je bezpečné

No a v neposlednom rade nemôžeme v súvislosti s výhodami aku náradia vynechať jeho bezpečnosť. Keďže na jeho chod nepotrebujete ani elektriku, ani benzín, nehrozí pri jeho používaní či už zásah elektrickým prúdom, alebo dokonca požiar.