Uľahčite si prácu s krovinorezom: Pomôžu popruhy aj kotúč

 

Poznáte to. Dnešná doba je plná rôznych možností, no tiež aj pracovných príležitostí a povinností. Preto je tak hektická. Človek niekedy nevie čo skôr. Práca v záhradke patrí k obľúbeným aktivitám, no úprimne, nie vždy je tomu tak. Úprava záhrady niekedy skutočne nepočká, no vy by ste práve vtedy radšej ležali na gauči či trávili príjemné chvíle s rodinou alebo priateľmi.

Poznáte to. Dnešná doba je plná rôznych možností, no tiež aj pracovných príležitostí a povinností. Preto je tak hektická. Človek niekedy nevie čo skôr. Práca v záhradke patrí k obľúbeným aktivitám, no úprimne, nie vždy je tomu tak. Úprava záhrady niekedy skutočne nepočká, no vy by ste práve vtedy radšej ležali na gauči či trávili príjemné chvíle s rodinou alebo priateľmi.

 

Chcete si uľahčiť prácu v záhradke? Chcete mať rovnaké množstvo roboty vybavené za kratší čas? A ušetrené hodiny venovať svojim blízkym, oddychu či záľubám? Práve pre vás je určené príslušenstvo ku krovinorezom. Čo všetko do tejto kategórie spadá a čo by vám rozhodne nemalo chýbať k efektívnejšej práci v záhradke si objasníme v nasledujúcich riadkoch.

 

Kvalitné príslušenstvo ku krovinorezu zvýši efektivitu práce

 

Základom je zadovážiť si kvalitný kotúč na krovinorez. Správny výber spraví z vášho krovinorezu podstatne efektívnejší a výkonnejší stroj. V ponuke kotúčov nájdeme rôzne veľkosti a rôzne počty zubov. Dôležité je vedieť, že mnohé z nich si poradia aj s menšími kmeňmi alebo prerezávaním stromov. Zraneniam od odlietajúcich triesok či kamienkov sa nemusíte obávať vďaka plastovému krytu žacieho ústrojenstva a kovovému krytu kotúča.

 

Zaujme určite Pílový kosiaci kotúč s vídiovými zubami Hecht, ktorý je možné použiť len pri vybraných typoch krovinorezov na likvidáciu náletových drevín. Priemer kotúča je 255 mm a hrúbka 1,8 mm.

 

Pílový kosiaci kotúč s vídiovými zubami Hecht

 

Odborníci neodporúčajú používať pílové kotúče na krovinorezy s deliteľnou hriadeľou. Osvedčenou klasikou, ktorá nesklame, je 8-zubý kotúč na trávu Hecht. Priemer kotúča je 255 mm a hrúbka noža 1,4 mm.

8-zubý kotúč na trávu Hecht

 

Struna na krovinorez sa vám už niekoľkokrát pretrhla? Zjavne nebola dostatočne kvalitná. Dostávame sa tak k ďalšiemu typu príslušenstva ku krovinorezom, ktorého správny výber je zásadný pre dobrú a efektívnu údržbu záhrady. Kvalitná struna musí byť vyrobená z oteruvzdorných a odolných materiálov. Poznáme dva typy struny na krovinorez - hranatú a guľatú. Hranatá struna sa vyznačuje nižším rezným odporom vďaka čomu je menej namáhaný motor krovinorezu. Guľatá struna má vo vnútri jadro z pevného materiálu, vďaka ktorému sa minimalizuje zlomenie a poškodenie. Na výber sú rôzne priemery a dĺžky.

 

Popruhy pre väčší komfort, no dbať treba aj na bezpečnosť

 

Neoddeliteľnou súčasťou kvalitného a efektívne pracujúceho krovinorezu sú popruhy. Poznáme jednoramenné popruhy, ktoré sa hodia pre vyžíňače či ľahšiu motorovú kosu a dvojramenné popruhy, ktoré majú zvyčajne polstrovanie a spevňovačom chrbtice  a aj s najťažšími krovinorezmi bude vďaka nim práca maximálne príjemná a pohodlná. V tomto kontexte vrelo odporúčame Dvojramenný popruh Hecht 000103.

Dvojramenný popruh Hecht 000103

 

Vo vnútri hlavy krovinorezu sa nachádza cievka so strunou. Vyberajte si ju podľa konkrétneho typu krovinorezu. V súčasnosti sa obľube tešia cievky so strunou využívajúce systém zvaný Tap & Go. Spočíva v unikátnom uchytení cievky v hlave, ktoré umožňuje poloautomatické vysúvanie vyžínacej struny vďaka čomu je práca ešte pohodlnejšia a efektívnejšia.

 

V neposlednom rade je veľmi dôležité vybrať správny olej do krovinorezu pre bezchybný a výkonný chod. A tiež nezabúdať na ochranné pracovné pomôcky v duchu hesla bezpečnosť na prvom mieste. Vysoký komfort pri práci a veľkú mieru bezpečnosti vám zaručia Letné pracovné rukavice CE Hecht 900107.

pracovné rukavice CE Hecht 900107

 

Zabudnúť však netreba ani na ochranu tváre, očí a uší. Všetko v jednom vám zabezpečí Predný štít so slúchadlami CE Hecht 900105. Kvalitná sieťovina ochráni vaše oči a tvár pred odlietajúcimi kamienkami či úlomkami. Výhodou je, že sieťovina sa pri práci nerosí a tak si môžete po celý čas pri práci užívať dobrý a čistý výhľad.

Predný štít so slúchadlami CE Hecht 900105